Linoleum en Vinyl: reiniging & onderhoud

Algemeen

Ondanks het feit dat linoleum, vinyl, rubber ... extreem duurzaam kunnen zijn, vereisen ze toch een juist onderhoud om hun uitstraling te behouden. Er kan zich op deze vloertypes een wasopbouw ontwikkelen en een vreselijke grauw-gele verkleuring optreden. Dit soort goedkoop en vuil ogende lagen gekoppeld aan krassen en beschadigingen werkt als een magneet op ander vuil.


Aanpak bij nieuwe vloeren

Vanaf het leggen van een linoleumvloer c.q. marmoleumvloer, vinyl of andere is het raadzaam deze voor het behoud direct te conserveren met één of meerdere polymeerlagen (dweilwas). Het direct conserveren van de linoleumvloer bespaart op termijn kosten omdat de waslaag zonder al te veel voorbewerking over de nieuwe vloer gezet kan worden. Een goede waslaag geeft de vloer een schoon uiterlijk, met een glans naar keuze (mat, glans of hoogglans). Daarna adviseren wij de vloer periodiek te laten oppoetsen (2 à 4 maal per jaar) of opnieuw te conserveren, (1x per jaar) en dit via uw dagdagelijks schoonmaakteam. Tijdig conserveren voorkomt slijtage en maakt het schoonmaakonderhoud makkelijker


Groot onderhoud

Het onderhoud kan bestaan uit het strippen (het verwijderen van de oude waslagen), maar meestal volstaat het machinaal reinigen van de vloer met een neutraal schoonmaakmiddel. Nadat de vloer gereinigd is, en/of geneutraliseerd, worden er twee lagen was/polymeer aangebracht. Om de vloeren in topconditie te houden, voorzien wij u van een passend onderhoudsadvies.


Periodiek reinigen/opblokken van de vloer

Dit is een taak die perfect aan het dagelijkse schoonmaakteam gedelegeerd kan worden. Dergelijke ingrepen zijn weinig pandstorend en vereisen een beperkte vakkennis. Het belang van deze acties is echter niet te onderschatten. De vloeren zien hierdoor het hele jaar rond beter uit en de grote beurten kunnen uitgesteld worden in de tijd.

Multi-lagen systeem en topstrippen

Een uit Amerika overgewaaid systeem dat vandaag de dag nog steeds zijn voordelen bewijst, bestaat uit het plaatsen van een basislaag, afgewerkt met een veelheid aan afwerkingslagen. De techniek bestaat er vervolgens uit zelfs tijdens het grote onderhoud de vloerwassen niet volledig te strippen maar enkel de top van deze laagstructuren. Via deze weg wordt de vloer (vooral van belang bij Linoleum dat water niet zo goed verdraagt) nooit echt nat in de massa. Na dit topstrippen wordt weer een nieuwe afwerkingslaag aangebracht. Het is dan ook vanzelfsprekend dat U niet het moment afwacht dat zelfs deze basislaag door slijtage gaat aangetast worden.


Dus vraag snel een gratis plaatsbezoek en vrijblijvende offerte.