Show All » Concrete - Betonvloeren » Polijsten tot PFS/superfloor

Saturday, May 10, 2008

Duurzaamheid van 'diamant'-gepolijst beton

Duurzaamheid, lange levensduur, pracht en praal.

meer voordelen nodig?

Diamant gepolijst beton groeit gestaag in populariteit. Gezien de producten zijn verbeterd, de polijst systemen sneller geworden zijn en makkelijker om te installeren er algemeen betere resultaten worden geboekt, is deze afwerking van beton letterlijk een blijver!

De dagen van stoffende fabrieksvloeren, falende coatingvloeren en onattractieve naakte betonvloeren vervagen stilletjes aan. Met de inbedrijfsstelling van steeds betere polijstapparatuur, polijstdiamant en oppervlakteverharders van zeer hoge kwaliteit, en steeds meer ervaren operators op dit vlak wordt het moeilijk om de duurzaamheid van 'diamant'gepolijst beton te beconcurreren.

Om het in simpele bewoordingen te stellen, in 'diamant'gepolijst beton worden er laagjes afgeschaafd (geschuurd) waardoor er ofwel kleine zanddeeltjes (quartz) worden blootgelegd ofwel net grotere stenen die een beetje dieper in het oppervlak liggen. Deze gepolijste stenen of granulaten worden vervolgens de slijtlaag in het beton. Dat betekent dus ook dat je door steen heen zou moeten slijten voordat je door je top heen slijt.

De andere component die waargenomen wordt in het oppervlak, en die de gaten tussen de zichtbare stenen vult, is het cement. Industrie geteste en bewezen chemische oppervlakteverharders van hoge kwaliteit kunnen op het oppervlak toegepast worden gedurende de laatste polijstfases opdat dit cement gedensifieerd wordt en de hardheid van de omliggende stenen benadert.

Dit alles resulteert in één van de meest harde en slijtvaste afwerkingen in zowel decoratief als industrieel toegepast beton.

Meer weten?

Posted By: Luc Nulens @ 10:38:50 AM

Top


« Go Back

Post Comments

Use the form below to post your comments.
*Your Email Address:
*Your Full Name:
*Message:
(*required)