Show All » Concrete - Betonvloeren » Verwijderen coatings, verven, tapijt-, lino - en lijmresten

Sunday, September 13, 2009

Mechanische methode voor het verwijderen van lijmresten

Lijm verwijderen van een ondergrond uit beton kan een kastig karwei zijn:

Lijmen, egalisatie, residuen alom zijn soms erg moelijk om de te verwijderen nadat men een tapijt, lino of vinyl van de vloer heeft verwijderd. Eerst dacht men snel weer verder te kunnen met de nieuwe vloer.

Er bestaan dan ook diverse methodes voor het verwijderen van deze lijmresten, waarbij de mechanische methode veruit de minst milieu-belastende techniek is.

Eerder dan met chemische lijmoplossers en dergelijke het probleem te lijf te gaan, is het verstandiger om de resten trachten mechanisch te verwijderen. Deze resten zijn immers meestal erg taai en om ze chemisch te kunnen verzwakken heeft men eerder grote hoeveelheden oplosser/weekmaker nodig. Dit zal de afvalberg enkel maar groter maken en de gezondheid geen goed doen: prikkelende stoffen, geur en algemene overlast is dan ook vaak het gevolg.

Mechanische procedure:

Algemene aanpak:

1 Inspecteer de vloer grondig: type lijm, ondervloer, zijn er andere resten dan enkel de lijm: bv. resten rug van tapijt, egalines …

2:Bepaal het profiel / eindresultaat van het vloeroppervlak: wat gaat er na deze stap gebeuren? Rolcoating, gietvloer, overlaging …

Het gewenste profiel bepaalt mee de verwijderingsmethode omdat elke methode een eigen profiel kent en ook een risico op beschadiging van de ondergrond inhoudt.

3: Bepaal het proces: rekening houdend met het profiel en de lijmsoort en eventuele andere residuen dient het proces en de apparatuur bepaald te worden:

-Kogelstralen
-Schuren
-Frezen
-Schrapen
-Schaven

En binnen het proces de specifieke parameters waarmee gewerkt dient te worden.

4:Doe een teststuk

Voor verdere vragen / tips / adv ies: luc.nulens@masterss.be

Posted By: Luc Nulens @ 2:52:05 PM

TopShow All » Concrete - Betonvloeren » Polijsten tot PFS/superfloor

Saturday, May 10, 2008

Duurzaamheid van 'diamant'-gepolijst beton

Duurzaamheid, lange levensduur, pracht en praal.

meer voordelen nodig?

Diamant gepolijst beton groeit gestaag in populariteit. Gezien de producten zijn verbeterd, de polijst systemen sneller geworden zijn en makkelijker om te installeren er algemeen betere resultaten worden geboekt, is deze afwerking van beton letterlijk een blijver!

De dagen van stoffende fabrieksvloeren, falende coatingvloeren en onattractieve naakte betonvloeren vervagen stilletjes aan. Met de inbedrijfsstelling van steeds betere polijstapparatuur, polijstdiamant en oppervlakteverharders van zeer hoge kwaliteit, en steeds meer ervaren operators op dit vlak wordt het moeilijk om de duurzaamheid van 'diamant'gepolijst beton te beconcurreren.

Om het in simpele bewoordingen te stellen, in 'diamant'gepolijst beton worden er laagjes afgeschaafd (geschuurd) waardoor er ofwel kleine zanddeeltjes (quartz) worden blootgelegd ofwel net grotere stenen die een beetje dieper in het oppervlak liggen. Deze gepolijste stenen of granulaten worden vervolgens de slijtlaag in het beton. Dat betekent dus ook dat je door steen heen zou moeten slijten voordat je door je top heen slijt.

De andere component die waargenomen wordt in het oppervlak, en die de gaten tussen de zichtbare stenen vult, is het cement. Industrie geteste en bewezen chemische oppervlakteverharders van hoge kwaliteit kunnen op het oppervlak toegepast worden gedurende de laatste polijstfases opdat dit cement gedensifieerd wordt en de hardheid van de omliggende stenen benadert.

Dit alles resulteert in één van de meest harde en slijtvaste afwerkingen in zowel decoratief als industrieel toegepast beton.

Meer weten?

Posted By: Luc Nulens @ 10:38:50 AM

TopShow All » Concrete - Betonvloeren » Nieuwe betonvloer: speciale aanpak

Tuesday, December 11, 2007

Nieuwe betonvloeren zonder instrooiing slijtlaag

Beton storten en vlinderen zonder instrooiing van een extra slijtlaag.

Fictie of terug naar af?

Reeds enkele keren hebben we in samenwerking met de verwerker en tevens polierbedrijf de afspraak gemaakt het beton zonder extra slijtlaag af te vlinderen.

Direct na het vlinderen wordt het oppervlak met plastic afgedekt om vervolgens na +/- 1 week te impregneren met InTelliSeal (MX) ten einde eveneens die verharding te krijgen die via het instrooien van een slijtlaag bekomen zou worden.

Naast deze verharding zijn er echter bijkomende voordelen:

- extra verdichting van het oppervlak

- beton is niet meer poreus

- geen gebruik van curing, waardoor ook minder kleurverschillen en achteraf ook geen curing meer te verwijderen.

Bel voor meer details of schrijf gelijk uw kritiek op deze aanpak neer!

Met vriendelijke groet,

Luc Nulens

Posted By: Luc Nulens @ 1:50:13 PM

TopShow All » Concrete - Betonvloeren » Polijsten tot PFS/superfloor

Tuesday, October 24, 2006

Conversie van een saai oppervlak naar PFS Superfloor

Beton in zijn “natuurlijke” toestand is een poreus produkt dat vatbaar is voor uitbloeiing, barst- en stofvorming: en het geeft geen esthetisch mooie finish en ook reiniging gaat niet altijd van een leien dak. Dat is waarom ConcreteMasters een technologie, maar ook een kunstvorm, ontwikkeld heeft, die gestoeld is op de omvorming van een betonoppervlak van zijnde saai, vervelend en poreus naar een afwerking met sterkte, lange levensduur, groot onderhoudsgemak en ook nog leuk om te zien. Dus eerder dan continu de betonvloer te moeten afdekken met coatings, verven... en de inherente problemen trachten te verbergen, waarbij jammer genoeg net ook weer nieuwe ontstaan, creëren onze getrainde medewerkers een vloeroppervlak dat beantwoord aan uw lange termijn verwachtingen. Door het gebruik van een gepatenteerd proces van diamantschuren en polijsten, in samenwerking met een speciaal geformuleerd chemisch proces, kunnen alle zogenaamde behoeften aan toplagen vermeden worden. Kijk naar de ware kosten van het product dat U kiest en PFS' zal in het algemeen uw meest kost-efficiënte keuze zijn. Op de korte of de lange termijn, wij leveren U het best!

Posted By: Luc Nulens @ 10:19:14 PM

Top


Records 1 to 4 of 4

« Go Back