Supervlakke vloeren en vlakheidsspecificaties in opslagplaatsen

Waarom is vlakheid zo belangrijk?

De vloer in het magazijn (WAREHOUSE FLOOR) beïnvloedt de snelheid en efficiëntie, en dikwijls ook de veiligheid, van beweging van de operators die de goederenbehandeling doen.

Voor België vertegenwoordigen wij, als geaccrediteerd applicateur, de firma Concrete Grinding ltd , uitvinders en producent van 's wereld meest geavanceerd lasergestuurd schuursysteem: De 'Lasergrinder' Samen met onze partner hebben wij ons gespecialiseerd in het upgraden van nieuwe en bestaande smalle gangpaden in hoogbouwmagzijnen.

| 27.07.2009 | Lees meer (Engelstalig) |


Meten is weten

Daar deze technieken ook om een uitgebreide en gecertificeerde meetmethode vragen is er ook een samenwerking aangegaan met Face Consultants Ltd. Een bedrijf dat al jaren ISO genormeerde metingen uitvoert op in het werk vervaardigde betonvloeren. Face Consultants voert deze metingen niet alleen wereld wijd uit maar vervaardigt de benodigde apparatuur ook geheel in eigen huis.

De door Face Consultants uitgevoerde metingen worden geheel volgens de geldende normen uitgevoerd. Metingen en meetrapporten van supervlakke vloeren kunnen conform de DIN 15185 worden gemaakt maar ook conform de TR34 'Superflat', Category 1 & 2, TR34 Appendix C; DM1, DM2 & DM3 en de 2747 klasse 1.


Zij-aanzicht lasergrinder

Vloer inmeten

Boven-aanzicht lasergrinder


2- en 3 Dimensionale lasersturing

Zones met vrije beweging worden volledig in eigen beheer uitgevoerd conform eigen apparatuur met lasersturing.

Deze nieuwe techniek is in uiteenlopende situaties toepasbaar. o.a. voor het ruwfrezen. Daarbij wordt de zware applicatie van de Bobcat in gezet. Op deze machine kunnen freeskoppen tot 1 ton eigen gewicht worden geplaatst waarmee dieper en breder kan worden gefreesd. Het gebruik van deze zwaardere machine betekent, dat zwaar freeswerk kan worden uitgevoerd, met een hogere efficiency in snelheid, productiecapaciteit en een gecontroleerd eindresultaat.

Maar de lasergestuurde machine is multifunctionele inzetbaar, want naast het frezen verzorgt zij ook het schaven en schuren van oppervlakten. Speciaal voor toepassing in kleinere ruimtes en op vloeren met een lagere maximale vloerdruk is er een 1 ton’s hydraulische aandrijving met een freeskop van +/- 450 kg. Deze is voor vloeren met een lagere vloerdruk. Voor het fijnere werk kunnen horizontaal draaiende freeskoppen of diamant schuurkoppen worden ingezet. Het precisie werk gebeurt met de betonschaaf.