Gevelreiniging & onderhoud

Gevelreiniging

CleanMasters is uitstekend uitgerust om uw gevels, daken of bevloeringen via de modernste technieken te reinigen en te beschermen.


Methodes

De keuze voor de reinigingsmethode gebeurt altijd in functie van de vervuiling, de ondergrond en de omstandigheden ter plaatse.

Lage druk stralen of micro-stralen (Flirok, Jos, Torc)

Lage-druk straalsystemen onderscheiden zich van andere systemen door zijn compacte vorm, snelheid van handelen, niet belasten van het milieu, zomer en winter inzetbaar en een laag verbruik aan straalmiddel (GEEN ZAND). Door de extreem lage druk waarmee kan worden gewerkt worden bijna alle achtergronden ontzien c.q. niet beschadigd.


Zeer Heet water, lage tot hoge druk (Doff)

Het DOFF system is zeer verschillend van andere 'stoom' of 'heet' water reinigingssystemen en kan er niet mee vergeleken worden. De basis van het systeem is heel erg heet water dat een vorm van thermische shock veroorzaakt tussen bevuiling en vervuilde materialen. In de 'heater' kan het water verwarmd worden tot wel 150° C voor het de nozzle verlaat.


Normale hoge drukreiniging

In combinatie met de juiste chemie worden hier eveneens industrievloeren, terrassen, muren, dekstenen ... zelfs complete gevels van allerhande vormen van vervuiling ontdaan.


Onze reinigingssystemen zijn completerend. Voorbeelden van de reinigingskracht en tegelijkertijd toch de ondergrond te respecteren, vinden we in ons exclusieve zachte gevelreinigingssyteem voor minerale bepleistering.

  1. Zachte reiniging dmv. meer dan kokend water en relatief lage druk
  2. Plaatsen van een sporendoder voor de mossen en algen
  3. Reinigen van de ramen

Beschermen, impregneren, hydrofoberen

De hydrofuge wordt aangebracht door bevloeiing of verstuiving, tot verzadiging, en maakt de steen water- en olieafstotend na binding met de ondergrond (ongeveer 1 week, het waterafstotend karakter is reeds binnen enkele uren zichtbaar). Het product zelf is niet of nauwelijks zichtbaar, waardoor het uitzicht behouden blijft.


Aluminium en kunststof

In veel gevels wordt gewerkt met kunststof of aluminium delen, zoals gevelbeplating, kozijnen en profielen. De reiniging en het onderhoud hiervan vergt een verregaande bouwchemische kennis. CleanMasters heeft deze kennis in huis en kan u van dienst zijn met (semi-)permanente gevelbescherming, het aanbrengen van een permanente coating of het saneren van corrosie processen op aluminium gevels. Tevens verzorgen wij het reinigen en beschermen van kunststof gevelelementen.


Verweerd glas

Het aanzicht van een mooi ogende gevel wordt helaas nog steeds dikwijls ontsierd door verweerd vensterglas. Ook voor dit probleem passen wij diverse technieken toe. (chemisch, polijsten ...) Vensterglas dat ogenschijnlijk verweerd is, wordt na behandeling als nieuw en volledig doorzichtig


Overtuigd, aarzel niet langer en neem contact. Bij twijfel verzorgen wij U graag een demonstratie.