Kwaliteit in zorg voor natuursteen

Wat CleanMasters voor U kan betekenen

Natuursteen dragen wij reeds langer in het hart. Onze passie is dermate groot dat wij er een aparte afdeling StoneMasters voor opgezet hebben. U kan ook hier alle relevante informatie vinden. Toch geven wij U graag een overzicht van onze specialismen gerelateerd aan reiniging, bescherming en onderhoud.


KRISTALLISEREN

Met behulp van magnesium fluorsilicaat en fosfor of oxaalzuur en een boenmachine voorzien van een staalwollen pad, wordt in de toplaag van kalkhoudende oppervlakken zoals marmer, steen, composiet en terrazzo een chemische reactie bewerkstelligd. Het chemische proces waarbij moleculen chemische bindingen aangaan berust op de reactie van het calciumcarbonaat van het steenoppervlak met magnesium fluorsilicaat en fosfor of oxaalzuur (de reagentia), in aanwezigheid van ijzer die een katalyseerde werking heeft. Door deze reactie vormt het calciumcarbonaat van het oppervlak zich om tot calcium en magnesiumfluoride (het reactieproduct). Deze nieuw gevormde steenlaag is hoogglanzend, enigszins harder en minder dampdoorlatend dan het oorspronkelijke steenoppervlak.


MINERALISEREN

Bij het mineraliseren worden, evenals bij kristalliseren, chemicaliƫn in contact gebracht met het steenoppervlak door middel van een boenmachine, waardoor in de toplaag van de steen een chemische reactie ontstaat. Deze nieuw gevormde steenlaag is hoogglanzend, enigszins harder en verdicht waardoor het minder dampdoorlatend is dan het oorspronkelijke steenoppervlak. De behandeling is geschikt voor steensoorten bestaande uit siliciumbestanddelen, zoals granieten.


IMPREGNEREN

Ter bescherming tegen penetratie van vloeistoffen en vuil en eventuele preventie van vriesschade en efflorescentie (oplossing van steen door ontbinding van de kristalstructuur of oplossing van gesolvateerd zout aan de atmosfeer bij blootstelling aan lucht) kan (natuur)steen worden gesealed met doordringende impregneermiddelen. CleanMasters maakt gebruik van verschillende impregneermiddelen welke gebaseerd zijn op onder andere siloxaan en fluor-polymeer. Deze impregneermiddelen dringen door de steenoppervlakte en verankeren zich, waarbij de moleculen chemische bindingen aangaan. Naar wens kan worden gewerkt met een impregneermiddel dat geen zichtbare effecten heeft, dan wel een impregneermiddel dat een effect heeft op de kleur (verdiepend) en de glansgraad (verhogend of verlagend). Aangezien de verschillende steensoorten verschillende technische samenstellingen kennen, reageert elke afzonderlijke steensoort op een andere wijze op bepaalde impregneermiddelen. Ter realisering van de beste en duurzaamste bescherming, hanteert CleanMasters afzonderlijk het meest toegespitste impregneermiddel bij de te behandelen steensoort.


POLITOEREN

Wanneer een steenoppervlak wordt behandeld met steenpolitoer ontstaat een slijtvaste, glanzende laag die de steen voor langere tijd beschermt. Een gepolitoerd oppervlak is tevens enigszins antislip, water- en vuilafstotend en eenvoudig te onderhouden.


ANTISLIP

Als preventiebehandeling tegen gladheid van stenen oppervlaktes in droge of natte toestand, kan een antislipbehandeling worden toegepast. Het antislipmiddel dringt door het steenoppervlak en verankert zich in de bovenlaag van de steen. Het betreft een microscopische reactie die, al naar gelang gewenst, wel of geen zichtbare effecten heeft (kleurverdiepend, glansgraad verlagend, etc.). Aangezien de verschillende steensoorten variƫrende chemische samenstellingen kennen, reageert elke afzonderlijke steensoort op een andere wijze op de diverse antislipmiddelen. Ter realisering van de beste en duurzaamste bescherming, hanteert CleanMasters afzonderlijk het meest toegespitste antislipmiddel bij de steensoort in opdracht.


VLEKKEN VERWIJDEREN

Met behulp van chemische middelen worden moeilijk te verwijderen vlekken verholpen. Vlekken die zich in steen hebben verankerd (zelfs wijn, roest, olie, inkt en bloedvlekken) kunnen worden verwijderd. Wanneer een vlek oud is of diep in de steen is binnengedrongen, moet de behandeling frequenter herhaald worden voordat de vlek volledig is uitgetrokken.


PROFESSIONEEL ONDERHOUD

Voor het bewaken van een duurzame optimale staat van (natuur)steen, biedt CleanMasters periodieke kristalliseerbehandelingen aan. Tevens bestaat de mogelijkheid voor regelmatige kwaliteitscontroles onder verschillende abonnementsvormen.


DAGELIJKS ONDERHOUD

Voor specifieke dagelijkse verzorging, afgestemd op de bijzonderheden van een bepaald (steen)materiaal, biedt CleanMasters uitgebreide adviezen aan. Verder vertegenwoordigt StoneMasters gerenommeerde Nederlandse en Franse fabrikanten in de Benelux, voor het leveren van professionele onderhoudsmiddelen.


Bent U ervan overtuigd dat wij U een handje kunnen toesteken, vraag dan snel een gratis en vrijblijvend plaatsbezoek. Wij informeren U graag over de mogelijkheden.