Verglazen
Verglazen van een vloer, kan dat?
Betonvloeren bv. hebben een inherente natuurlijke schoonheid, maar tot voor kort koos men voor zowel particuliere als commerciële ruimten echter dikwijls het beton te bedekken met vloerbekledingen zoals vinyl, PVC, linoleum, epoxy, tegels of terrazzo om het aangenomen gebrek aan luster, uitstraling en onderhoudsgemak van de betonvloer te camoufleren. En dit terwijl de voordelen van een natuurlijk beton, zoals kostenbesparingen en duurzaamheid voor hoge trafiek, reeds lang bekend zijn in industriële omgevingen.
Betonverglazing is een proces dat de natuurlijke schoonheid van een bestaande betonvloer (of nog nieuw te storten) verbetert en benadrukt door het verharden en densifiëren van de toplaag en het nadien eventuele polijsten tot een glasachtige finish. Masterss hanteert hierin 2 methodes: "Chemisch" en "Mechanisch". Het combineren van beide technieken leidt tot onze befaamde InTelliFloor.
Zowel de chemische als de mechanische methode kunnen leiden naar een glasachtig voorkomen, echter, ze zijn beiden ontleed aan zeer verschillende technieken. De verschillen in deze technieken beïnvloeden sterk zowel de initiële kostprijs, als de finish en het eindresultaat.
Sommigen noemen Verglaasd Beton™ hip, cool of net klassiek. Anderen vinden het functioneel omdat ze geïnteresseerd zijn in stijl, duurzaamheid en onderhoudsgemak. Hoe U het ook wenst te benoemen, Verglaasd Beton™ richt zich tot veeleisende markten met kosten en voordelen die andere materialen gewoonweg niet hebben!
In het geval van natuursteen wordt, met behulp van magnesium fluorsilicaat en fosfor of oxaalzuur en een boenmachine voorzien van een staalwollen/staalwolhoudende pad, in de toplaag van kalkhoudende oppervlakken zoals marmer, steen, composiet en terrazzo een chemische reactie bewerkstelligd. Het gekristalliseerde oppervlak vertoont sterke overeenkomsten met glas voor zover het lichtdoortastendheid en hardheid betreft, maar is daarentegen niet zo glad als glas.