Renovatie dilataties
Renovatie van dilatatie-profielen of het plaatsen waar er nog geen voorzien zijn
Beschadigde dilatatievoegen zijn een echte nachtmerrie voor elke warehouse- of facility manager. Het is een bron van continue frustratie en ergernis voor eigenaars, onderhoudsverantwoordelijken en huurders van logistieke gebouwen en opslagplaatsen. Zodra beschadiging aan dilatatievoegen zich voordoet, zit men in een neerwaartse spiraal van alsmaar toenemende schade en de situatie wordt steeds erger en erger tot ze werkelijk onhoudbaar is geworden.
De schade doet zich niet alleen voor aan de vloer en aan de voeg maar leidt eveneens tot schade aan vervoermiddellen (vooral de wielen van de heftruck), de getransporteerde goederen en zelfs de bestuurder kan lichamelijke hinder ondervinden van de steeds terugkomende en erger wordende schokken en slagen.
Deze vicieuze cirkel van schade en ongemak kan enkel doorbroken worden met duurzame herstellingen welke de oorzaak van de schade wegnemen. De oorzaak van de schade is de slagimpact van het wiel van de heftruck welke bij het passeren van de voeg in de voegopening zal vallen. Het komt er dan ook op aan een situatie te creëren waarbij het wiel niet meer in de voegopening valt maar geruisloos en schokvrij van het ene vloerdeel naar het andere vloerdeel glijdt (vandaar de naam 'Slide'-Joint) met behoud van de noodzakelijke eigenschappen van de dilatatievoeg.
De Slide® Joint is een dilatatievoeg die de slagimpact van de wielen van de heftruck neutraliseert en 100% schok- en trillingsvrije overgangen realiseert. Een investering in de Slide® Joint levert jaarlijks serieuze besparingen op en garandeert een zorgeloos en comfortabel gebruik van uw industrievloer.
Bij de sanering wordt de volledige beschadigde voeg weggenomen en vervangen worden indien deze van dubieuze kwaliteit is of als er zoveel verticale verplaatsing is van de 2 vloerdelen dat een radicale en fundamentele aanpak de enige optie is. De originele voeg indien aanwezig had normaal de volgende functies.
- Zorgen voor horizontale beweging van de vloer die de krimp als gevolg van het droogproces van het gestorte beton opvangt.
- Het realiseren van lastenoverdracht en vermijden van verticale beweging van de vloerdelen. De constructie van de dilatatievoeg zorgt ervoor dat de vloerdelen met elkaar verbonden zijn en in mekaar hangen en dus verticaal niet kunnen bewegen.
- De dilatatievoeg zorgt voor randbescherming van de vloerdelen die helaas bij rechte voegen meestal ontoereikend is bij heftruckverkeer