Lasergestuurd uitvlakken
Millimeter nauwkeurig door lasersturing/geleiding
vlakkere vloeren
Betonvloeren zijn cruciaal in elke industriële omgeving. Dat geldt nog meer voor hoogbouwmagazijnen, waarbij een hoog draagvermogen en erg vlakke vloeren essentieel zijn voor de werking van het materiaal. Wij begrijpen het belang van correct ontworpen en geplaatste vloeren, ook wel "Superflat"-vloeren genoemd. Niet alle bedrijfsgebouwen hebben natuurlijk een Superflat-vloer nodig, daarom leveren we advies aan onze klanten en eindgebruikers om ervoor te zorgen dat de vloerspecificaties overeenstemmen met hun behoeften. Dat leidt ertoe dat onze oplossing niet alleen de meest voordelige is, maar ook op lange termijn het minste onderhoud vereist.
We hebben heel wat ervaring opgebouwd in het ontwerpen en renoveren van vlakke vloeren conform het "Concrete Society Technical Report 34", DIN 18202, DIN 15185, het Belgische TV204 /TV267, NEN-normen en alle ASTM-normen (inclusief de Fmin-specificatie).
Wij garanderen uitbaters van bestaande installaties dat hun betonvloer altijd zijn maximale prestatievermogen zal leveren. Voor nieuwbouw, upgradeprojecten en renovaties bieden we een uitgebreid pakket aan diensten aan, zoals 3D-vlakheidsmeting van de vloer, reparatiediensten voor betonvloeren op de hele site en het slijpen en polijsten van vloeroppervlakken om onderhouds- en reparatiekosten te drukken.
Vlakkere vloeren zorgen voor een snellere en veiligere werking van uw opslagruimte en minder problemen met voertuigen en vloeren, zodat u op lange termijn heel wat geld uitspaart.
Specificaties van de vloervlakheid
Naarmate de vraag naar snellere, meer efficiënte technologieën voor opslagruimtes toeneemt en steeds nieuwe voertuigen worden ontwikkeld, dragen ook de normen voor vloervlakheid bij tot de gemoedsrust van de uitbaters. Er zijn verschillende soorten vlakheidsspecificaties voor vloeren met vrije beweging en vloeren met gedefinieerde beweging.
Zones met vrije beweging:
(Free-Movement Floors:) zones waar de trucks die de goederenbehandeling doen in elke richting kunnen bewegen en dus geen definieerbare richting hebben.
- TR34
- DIN 18202
- NEN 2747
- WTCB TV 204
Zones met gedefinieerde beweging:
(Defined Traffic/Movement Floors:) zones waar de trucks in voorgedefinieerde richtingen en paden rijden, meestal tussen rekken, en soms in zeer smalle gangen.
TR34 Table 4.3 + App. C
DIN 15185
EN 15620
VDMA Guidelines
Elk van deze zones kent andere specificaties en ook andere manieren om deze vlakheidsnormen te testen. Anderzijds, een vlakke vloer is nog steeds een vlakke vloer en wordt ook op dezelfde wijze gemaakt!
Eigen ontwikkeling:
Zelf krijgen we regelmatig van opdrachtgevers de vraag om hun vloer een optimale vlakheid te kunnen geven.
Bijvoorbeeld voor atletiekbanen waar elke hobbel de prestaties van de lopers negatief kan beïnvloeden. Maar ook bij sporthallen, parkeerdekken, hellingbanen of buitenopslag komt het vaak voor dat een vloer niet de gewenste tolerantie haalt.
Vlakheidsmeting
We hebben heel wat ervaring opgebouwd met verschillende soorten meetapparatuur en slijpmachines voor vloeren. De grootste uitdaging bestaat erin de corrigerende slijpwerkzaamheden te laten verlopen volgens technische metingen die vooraf werden uitgevoerd.
Daarom hebben we een volledig unieke meetmethode ontwikkeld om de kloof tussen theorie en praktijk te dichten.
De volledige opmeting wordt uitgevoerd met een erg geavanceerd Robotic Total Station, waarmee een referentiebeeld wordt gemaakt van de betreffende vloer. Wanneer vervolgens de corrigerende slijpwerkzaamheden dienen aangevat, wordt het Total Station opnieuw geconfigureerd met de achtergronden als referentie en weer in deze virtuele ruimte geplaatst. En vervolgens kan gestart met het slijpen volgens het theoretisch ontwikkelde 3D-model.
Met deze 2D en 3D-lasertechniek is ConcreteMasters in staat om elke vloer tot op de mm nauwkeurig te meten, zowel als het gaat om de vlakheid van een vloer als om het afschot van een vloer of hellingbaan. Na opdracht wordt het niveau van een vloer volledig ingemeten en worden deze gegevens verwerkt in de computer, waarna deze gegevens als rapport of in 3d op tekening kunnen worden afgedrukt.
Praktische uitvoering:
2 Dimensionaal (2D):
Er wordt via dubbel afschot precisielaser een virtueel in 2 richtingen kantelend vlak gecreëerd waarop de apparatuur wordt gestuurd. Dit laat onder meer geleiding maar ook sturing toe voor het bereiken van vlakheid, al of niet onder afschot.
3 Dimensionaal (3D):
In de 3 dimensionele laser geleiding is zowat elke vorm mogelijk, daar er gewerkt wordt met ROBOTIC TOTAL STATION geleiding en sturing die in 3 coördinaatassen gegevens verstuurt en verwerkt.